Zorg voor Zorg

Hét Flexbureau voor Zorginstellingen en Thuiszorg

Oprichters

Zusflex is een initiatief van twee vrienden. Beiden werken al jaren samen aan onder andere duurzaamheidsoplossingen voor de provincie Noord-Brabant. Mooie carrières achter de rug, de een als bedrijfskundige en creatieve uitvinder en de ander als de tegendraadse econoom in diverse directiefuncties in de uitzendwereld. Toen zij op een zonnige middag in precorona-tijden samen over het leven praatten, kwam het verschijnsel 'zzp in de zorg' ter sprake.

Dat kan slimmer en beter

Volgens ons kon dat allemaal veel slimmer en beter. Het was ons al opgevallen dat er steeds meer zorgverleners voor zichzelf waren begonnen. Vaak niet omdat ze zo nodig 'ondernemer' wilden worden maar omdat ze hun buik vol hadden van de administratieve rompslomp in de zorg en zich weer wilden concentreren op de zorgtaak. In vrijheid, zelf kiezen, waar en wanneer.

Maar de zorgsector en de zzp'er in de zorg waren slecht georganiseerd. Ze waren afhankelijk van intermediairs voor het krijgen van werk en het vinden van de juiste medewerkers. In onze ogen werden de kosten voor de zorg zo onnodig hoog en kregen de zzp'ers minder dan waar ze recht op hadden en de kwaliteit van de instellingen werd oncontroleerbaar.

Waar doen we het eigenlijk allemaal voor.....goede zorg verlenen tegen betaalbare prijzen. 

Het vraag en aanbod mechanisme maakt overuren. ZZP'ers ruiken hun kans en schroeven door de grote tekorten hun uurtarieven flink omhoog. De tussenpersonen schieten als paddenstoelen uit de grond om de zogenaamde "onwetende" ZZP'ers te ondersteunen en instellingen worden afhankelijk van de vele contracten die gesloten moeten worden.

Het antwoord van de instellingen kon niet uitblijven, zij installeren een tussenlaag van coördinatie met behulp van recruiters en planners.

De kosten in de zorg nemen schrikbarend toe, de afstand tussen de twee uitersten die zorg moeten verlenen neemt steeds grotere vormen aan. 

Om een tegenwicht te bieden aan de steeds hoger oplopende kosten bedenken we een tussenvorm.

Een landelijke organisatie met de naam ZusFlex met als uitgangspunten:

Zekerheid, duidelijkheid, flexibiliteit, betaalbaarheid en rust voor de zorgverleners en instellingen. 

Een nieuw bedrijf wordt als extern Flexbureau en zorginstelling opgericht vanuit de branche zelf, volledig onder het CAO VVT regime. Met eigen zorgverleners en geheel binnen de branche zonder intermediairs en ZZP'ers.  

 - Voor de Instellingen betekent dit: "eigen" zorgpersoneel als flex geeft rust en zekerheid en lagere kosten wanneer ze even niet nodig zijn.

- Voor de zorgverlener betekent dit: een duidelijk vast contract met een echt "topsalaris" vanwege de flexibele inzet bij de aangesloten bedrijven Hierdoor ontstaat zorg verlenen zonder gedoe en dat geeft rust.

Met dit uitdagende nieuwe model en gebruikmakend van de nieuwste software proberen we de zorg betaalbaarder te maken.

Peter en Rudy

 

E-mailen
Bellen